Raparperi-mansikkapiirakka

Raparperi-mansikkapiirakka
Mehevässä piirakassa yhdistyvät kaksi alkukesän suosikkia – mansikat ja raparperi.
Pohja
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 | muna |
| 1 dl | Elovena täysjyväkaurahiutaleita |
| 3 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Täyte
| 150 g | raparperia |
|---|---|
| 150 g | mansikoita |
| 200 g | kermaviiliä |
| 1 | muna |
| ½ dl | sokeria |
Muru
| ½ dl | pohjataikinaa |
|---|---|
| 1 ½ rkl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Ohjeet
- Sulata margariini kattilassa ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon maito, sokerit ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Ota ½ dl taikinaa sivuun erilliseen kulhoon (käytetään pinnan muruun).
- Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle nuolijalla.
- Pilko raparperit ja mansikat ja levitä ne pohjan päälle. Jätä noin 2 cm reunoilta tyhjäksi.
- Sekoita kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos raparperin- ja mansikanpalojen päälle.
- Valmista vielä pinnan muruseos lisäämällä pohjataikinaan vehnäjauhoja siten, että seos alkaa olla erottua murumaisesti. Murustele taikina piirakan pinnalle käsin.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
Tykkää (77)




