Raparperi-mansikkapiirakka
Raparperi-mansikkapiirakka
Mehevässä piirakassa yhdistyvät kaksi alkukesän suosikkia – mansikat ja raparperi.
Pohja
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
1 dl | maitoa |
1 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 | muna |
1 dl | Elovena täysjyväkaurahiutaleita |
3 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte
150 g | raparperia |
---|---|
150 g | mansikoita |
200 g | kermaviiliä |
1 | muna |
½ dl | sokeria |
Muru
½ dl | pohjataikinaa |
---|---|
1 ½ rkl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Ohjeet
- Sulata margariini kattilassa ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon maito, sokerit ja muna.
- Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Ota ½ dl taikinaa sivuun erilliseen kulhoon (käytetään pinnan muruun).
- Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle nuolijalla.
- Pilko raparperit ja mansikat ja levitä ne pohjan päälle. Jätä noin 2 cm reunoilta tyhjäksi.
- Sekoita kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos raparperin- ja mansikanpalojen päälle.
- Valmista vielä pinnan muruseos lisäämällä pohjataikinaan vehnäjauhoja siten, että seos alkaa olla erottua murumaisesti. Murustele taikina piirakan pinnalle käsin.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
Tykkää (54)
Kommentit
Jätä kommentti