Valikko

Raparperi-mansikkapiirakka

Mansikka-raparperipiirakka maistuu kesältä

Raparperi-mansikkapiirakka

Mehevässä piirakassa yhdistyvät kaksi alkukesän suosikkia – mansikat ja raparperi.

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlmaitoa
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 muna
1 dlElovena täysjyväkaurahiutaleita
3 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta

Täyte

150 graparperia
150 gmansikoita
200 gkermaviiliä
1 muna
½ dlsokeria

Muru

½ dlpohjataikinaa
1 ½ rklSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Ohjeet

  1. Sulata margariini kattilassa ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon maito, sokerit ja muna.
  2. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Ota ½ dl taikinaa sivuun erilliseen kulhoon (käytetään pinnan muruun).
  3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle nuolijalla.
  4. Pilko raparperit ja mansikat ja levitä ne pohjan päälle. Jätä noin 2 cm reunoilta tyhjäksi.
  5. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos raparperin- ja mansikanpalojen päälle.
  6. Valmista vielä pinnan muruseos lisäämällä pohjataikinaan vehnäjauhoja siten, että seos alkaa olla erottua murumaisesti. Murustele taikina piirakan pinnalle käsin.
  7. Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Tykkää (54)

    Jaa

    Kommentit

    • Taina
      Onko tämä kiertoilmauunissa tarkoitus paistaa? Ei ainakaan normaaliuunissa tule puolessa tunnissa edes lähelle valmista, raparperit vaan rouskuu suussa!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Taina! Ohje on tarkoitettu tasalämmöllä paistettavaksi. Paistoaika vaihtelee aina hieman uunin mukaan. Paksut raparperit kannattaa pilkkoa pienemmiksi. 🙂
    • Elli
      Millainen annos riittäisi uunipellilliseen? 🙂
    • Kiitos kommentistasi, Elli! Emme ole testanneet muuntaa tätä piirakkareseptiä pellilliseksi, mutta yleensä pyöreälle piirakkavuoalle laaditusta reseptistä saa pellillisen, kun ainesosat kertoo 2–2,5-kertaisiksi. Mukavia leivontahetkiä!
    • Tepa
      Lpistava ohje käytin pakaste mansikoita ja kauraryynejä laition vahän enempi paistoin ohjeen mukaan mutta 40min.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa Tepa! Kiitos kommentista. Mukava kuulla, että pidit ohjeesta. Paistoajoissa on usein uunikohtaisia eroja. 🙂
    • Maaki, 80v
      Vuoka, 28-halkaisija, tuli ylitäyteen! Suorastaan tursui yli. Johtuikohan, että vuoan reunat ns. aaltoilevat
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Maaki, Todella harmillista, että piirakan tekemisessä on ollut ongelmia. "Aaltoilun" ei pitäisi vaikuttaa asiaan. Pohdimme tätä täytteen ylitse pursuamista ja mietimme voisiko syynä olla, että piirakkavuoka on ollut kovin matalareunainen. Näin vuoan tilavuus on ollut liian pieni täytteeseen nähden.
    • Aila
      Jätin pois muruseoksen ja laitoin mansikoiren raparperin päälle vaniljakreemi jauheen sekasin maustamatomaan jokurtiin 2 Des ja maitoa oman harkinan mukaan onnistuu ei mitää kerma viiliä ei munia sokeria
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos Aila vinkistäsi. 💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet