Rieskat joululaatikoista

Rieskat joululaatikoista
Joululaatikkorieskat valmistuvat helposti alle 30 minuutissa vaikka ruuan kanssa nautittavaksi tai iltapalaksi. Hyödynnä rieskoihin joulupöydästä ylijäänyt lanttu- peruna- tai bataattilaatikko, joilla saat kivaa vaihtelua perinteisiin rieskoihin.
Ainekset
3 dl | lanttulaatikkoa, perunalaatikkoa tai bataattilaatikkoa |
---|---|
n. 1 dl | maitoa |
1 | muna |
1 dl | ohrajauhoja |
1 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Ohjeet
- Sekoita kulhossa joululaatikko notkeaksi. Lisää tarvittaessa maitoa, jos laatikko on jämäkkää. Sekoita joukkoon myös muna.
- Lisää jauhot muutamassa erässä, ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vielä tilkka maitoa.
- Lusikoi taikinasta yhdeksän kasaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele taikinakasat ohuiksi pyöreiksi rieskoiksi jauhoja apuna käyttäen. Pistele pintaan reikiä haarukalla.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Nauti lämpimänä.
Tykkää (16)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti