Saaristolaisleipä
Saaristolaisleipä
Laura Näppi loihti Sunnuntaille saaristolaisleivän, joka maistuu herkulliselta joulupöydässä, mutta on myös oiva vieminen joulunaikaan.
1 l | piimää |
---|---|
2 ½ pss | Sunnuntai Kuivahiivaa |
3 dl | mämmi-leipämaltaita |
1 ½ dl | tummaa siirappia |
1 ½ dl | fariinisokeria |
1 rkl | suolaa |
4 dl | Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja |
9 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
3 dl | vehnärouhetta |
Voiteluun
0,5 dl | vettä/kahvia |
---|---|
0,5 dl | siirappia |
Ohjeet
Lisää kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää myös suola ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan joukkoon hyvin sekoittaen. Anna kohota n. 1h lämpöisessä paikassa.
Voitele vuoat ja korppujauhota huolellisesti. Kaada taikina vuokiin ja paista 170°c 45min. Voitele sen jälkeen vedellä/kahvilla ja siirapilla ja paista vielä 15min. Irrota leipä vuoasta, kun leipä on hiukan jäähtynyt.
Tykkää (10)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti