Valikko

Sydänpulla

Koko Suomi Leipoo - Sydänpullat

Sydänpulla

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden avausjaksossa kilpailijoiden piti leipoa teknisessä tehtävässä sydänpulla. Kuva: Saku Tiainen

Pullataikina

200 gmaito
25 ghiiva, tuore
80 g (n. 1 dl)sokeri
25 g (n. ½ kpl)kananmuna
1 tlkardemumma
n. 450 g (n. 7 dl)Sunnuntai Erikoisvehnäjauho
½ tlsuola
80 gvoi

Pullatäyte - keksitaikina

130 gvoi
150 g (n. 1 ¾ dl)sokeri
50 g (n. ¾ dl)fariinisokeri
1 tlvaniljasokeri
55 g (1 kpl)kananmuna
25 g (1 kpl)keltuainen
140 g (n. 2 ¼ dl)Sunnuntai Erikoisvehnäjauho
40 g (n. ¾ dl)mantelijauhe
1 tlleivinjauhe
n. 20 gvadelmarouhe
ripaus suolaa
punainen elintarvikeväri

Voiteluun

kananmuna

Koristelu ennen paistoa tai paiston jälkeen

Omavalintainen
Käytettävissä olevat raaka-aineet:
raesokeri
tomusokeri
hyytelösokeri
sokeri
glukoosisiirappi
kananmuna
valkosuklaa
voi
sitruuna
punainen pastaväri

Ohjeet

Valmistusohjeet

Pullataikina
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää 150 g vehnäjauhoja. Sekoita huolellisesti, peitä muovilla tai kelmulla, jätä lämpimään paikkaan 10 – 15 minuutiksi.

Sekoita esitaikinaan kananmuna, kardemumma, sokeri ja loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa. Lisää lopuksi suola ja pehmeä voi. Vaivaa pehmeäksi ja elastiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 10 – 15 minuuttia.

Keksitaikina
Vaahdota voi ja sokerit kevyesti. Lisää kananmuna ja keltuainen, sekoita huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Värjää punaisella elintarvikevärillä. Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi matoksi. Voit laittaa hetkeksi kylmään. Huom! Kaulitse lopulliseen kokoon, kun olet kaulinut pullataikinan.

Pullan muotoilu
Kaulitse pullataikina leveydeltään noin 40 cm levyksi. Kaulitse keksitaikina niin, että se jää ylä- ja alareunasta vähän pienemmäksi kuin pullataikina. Laita keksilevy pullataikinan päälle. Rullaa levy ylhäältä ja alhaalta kohti keskustaa, kunnes rullat kohtaavat. Leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä tai metalliraapalla. Käännä pullataikinapalat ja litistä hiukan kädellä. Muotoile pulla sydämen malliseksi vetämällä kärkeä kapeammaksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota.

Pullan paisto ja viimeistely
Voitele pullat halutessasi kananmunalla. Paista noin 180 – 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Viimeistele haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen joko ennen paistoa tai paiston jälkeen.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    • pentti juuhanson
      i love this pulla its so god koska its maistuu so hyvälle jätte bra pulla bonjur

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet