Sydänpulla
Sydänpulla
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden avausjaksossa kilpailijoiden piti leipoa teknisessä tehtävässä sydänpulla. Kuva: Saku Tiainen
Pullataikina
200 g | maito |
---|---|
25 g | hiiva, tuore |
80 g (n. 1 dl) | sokeri |
25 g (n. ½ kpl) | kananmuna |
1 tl | kardemumma |
n. 450 g (n. 7 dl) | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
½ tl | suola |
80 g | voi |
Pullatäyte - keksitaikina
130 g | voi |
---|---|
150 g (n. 1 ¾ dl) | sokeri |
50 g (n. ¾ dl) | fariinisokeri |
1 tl | vaniljasokeri |
55 g (1 kpl) | kananmuna |
25 g (1 kpl) | keltuainen |
140 g (n. 2 ¼ dl) | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
40 g (n. ¾ dl) | mantelijauhe |
1 tl | leivinjauhe |
n. 20 g | vadelmarouhe |
ripaus | suolaa |
punainen elintarvikeväri |
Voiteluun
kananmuna |
Koristelu ennen paistoa tai paiston jälkeen
Omavalintainen | |
Käytettävissä olevat raaka-aineet: | |
raesokeri | |
tomusokeri | |
hyytelösokeri | |
sokeri | |
glukoosisiirappi | |
kananmuna | |
valkosuklaa | |
voi | |
sitruuna | |
punainen pastaväri |
Ohjeet
Valmistusohjeet
Pullataikina
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää 150 g vehnäjauhoja. Sekoita huolellisesti, peitä muovilla tai kelmulla, jätä lämpimään paikkaan 10 – 15 minuutiksi.
Sekoita esitaikinaan kananmuna, kardemumma, sokeri ja loput vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa. Lisää lopuksi suola ja pehmeä voi. Vaivaa pehmeäksi ja elastiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 10 – 15 minuuttia.
Keksitaikina
Vaahdota voi ja sokerit kevyesti. Lisää kananmuna ja keltuainen, sekoita huolellisesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Värjää punaisella elintarvikevärillä. Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi matoksi. Voit laittaa hetkeksi kylmään. Huom! Kaulitse lopulliseen kokoon, kun olet kaulinut pullataikinan.
Pullan muotoilu
Kaulitse pullataikina leveydeltään noin 40 cm levyksi. Kaulitse keksitaikina niin, että se jää ylä- ja alareunasta vähän pienemmäksi kuin pullataikina. Laita keksilevy pullataikinan päälle. Rullaa levy ylhäältä ja alhaalta kohti keskustaa, kunnes rullat kohtaavat. Leikkaa viipaleiksi terävällä veitsellä tai metalliraapalla. Käännä pullataikinapalat ja litistä hiukan kädellä. Muotoile pulla sydämen malliseksi vetämällä kärkeä kapeammaksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota.
Pullan paisto ja viimeistely
Voitele pullat halutessasi kananmunalla. Paista noin 180 – 200 asteisessa uunissa kypsäksi. Viimeistele haluamallasi tavalla annettuja raaka-aineita käyttäen joko ennen paistoa tai paiston jälkeen.
Tykkää (5)
Kommentit
Jätä kommentti