Sunnuntai
Syyssadon herkkusieni-pororulla
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden neljännessä jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä tartalettien lisäksi herkkusieni-pororullan. Kuva: Saku Tiainen
Tuulihattu-kääretorttupohja
125 g | voi |
---|---|
2½ dl | maito |
2½ dl | vesi |
3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
½ tl | leivinjauhe |
3 kpl | kananmuna |
Herkkusieni-porotäyte
100 g | maustamaton tuorejuusto |
---|---|
100 g | ranskakerma |
50 g | smetana |
100 g | kylmäsavustettu pororouhe |
½ kpl | punasipuli |
100 g | herkkusieniä |
½ kpl | paprika |
1 kpl | sitruuna |
ripaus | suolaa |
1 rkl | sokeria |
ripaus | mustapippuria |
ripaus | valkopippuria |
voi (paistamiseen) |
Tuorejuustokuorrute
400 g | maustamaton tuorejuusto |
---|---|
2 dl | vispikerma |
0,5 tl | suolaa |
Koristeet
1 pussi | herneenverso |
---|---|
1 pussi | persilja |
2 rkl | unikonsiemen |
100 g | leipäjuustoa |
Ohjeet
Tuulihattu-kääretorttupohja
• Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
• Yhdistä maito, vesi, voi ja suola kattilassa.
• Kuumenna seos kiehuvaksi.
• Nosta kattila levyltä, lisää joukkoon yhteen sekoitettu vehnäjauho ja leivinjauhe.
• Sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa reunoista.
• Jäähdytä seosta, lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
• Nostele taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
• Paista uunin keskitasolla noin 25 min.
• Anna jäähtyä ennen täyttöä.
Herkkusieni-porotäyte
- Pilko herkkusienet palasiksi ja paista voissa 5–10 min kunnes ovat pienentyneet puolella, lisää joukkoon loppuvaiheessa pilkottu punasipuli ja pororouhe. Mausta mustapippurilla. Anna jäähtyä.
- Pilko pieniksi kuutioiksi paprika.
- Yhdistä kulhossa maustamaton tuorejuusto, ranskankerma, smetana, paprika ja jäähtynyt herkkusieni-poroseos, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Mausta sitruunalla, sokerilla, suolalla sekä musta- ja valkopippurilla.
Tuorejuustokuorrute
- Vatkaa kulhossa maustamaton tuorejuusto sileäksi.
- Lisää joukkoon vispikerma ja suola, vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Kääretortun täyttäminen ja koristelu
- Nostele herkkusieni-porotäyte kääretorttupohjan päälle.
- Kääri rulla kääretortun tapaan ja laita tulla jääkaappiin vetäytymään.
- Kuorruta kääretorttu tuorejuustokuorrutteella.
- Koristele herneenversoilla, persiljalla, unikonsiemenillä ja pursotuksilla.
Tykkää (7)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti