Valikko

Sunnuntai

Koko Suomi Leipoo Pororulla

Syyssadon herkkusieni-pororulla

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden neljännessä jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä tartalettien lisäksi herkkusieni-pororullan. Kuva: Saku Tiainen

Tuulihattu-kääretorttupohja

125 gvoi
dlmaito
dlvesi
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauho
½ tlleivinjauhe
3 kplkananmuna

Herkkusieni-porotäyte

100 gmaustamaton tuorejuusto
100 granskakerma
50 gsmetana
100 gkylmäsavustettu pororouhe
½ kplpunasipuli
100 gherkkusieniä
½ kplpaprika
1 kplsitruuna
ripaus suolaa
1 rklsokeria
ripaus mustapippuria
ripaus valkopippuria
voi (paistamiseen)

Tuorejuustokuorrute

400 gmaustamaton tuorejuusto
2 dlvispikerma
0,5 tlsuolaa

Koristeet

1 pussiherneenverso
1 pussipersilja
2 rklunikonsiemen
100 gleipäjuustoa

Ohjeet

Tuulihattu-kääretorttupohja

• Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
• Yhdistä maito, vesi, voi ja suola kattilassa.
• Kuumenna seos kiehuvaksi.
• Nosta kattila levyltä, lisää joukkoon yhteen sekoitettu vehnäjauho ja leivinjauhe.
• Sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa reunoista.
• Jäähdytä seosta, lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
• Nostele taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
• Paista uunin keskitasolla noin 25 min.
• Anna jäähtyä ennen täyttöä.

Herkkusieni-porotäyte

  • Pilko herkkusienet palasiksi ja paista voissa 5–10 min kunnes ovat pienentyneet puolella, lisää joukkoon loppuvaiheessa pilkottu punasipuli ja pororouhe. Mausta mustapippurilla. Anna jäähtyä.
  • Pilko pieniksi kuutioiksi paprika.
  • Yhdistä kulhossa maustamaton tuorejuusto, ranskankerma, smetana, paprika ja jäähtynyt herkkusieni-poroseos, sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Mausta sitruunalla, sokerilla, suolalla sekä musta- ja valkopippurilla.

Tuorejuustokuorrute

  • Vatkaa kulhossa maustamaton tuorejuusto sileäksi.
  • Lisää joukkoon vispikerma ja suola, vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Kääretortun täyttäminen ja koristelu

  • Nostele herkkusieni-porotäyte kääretorttupohjan päälle.
  • Kääri rulla kääretortun tapaan ja laita tulla jääkaappiin vetäytymään.
  • Kuorruta kääretorttu tuorejuustokuorrutteella.
  • Koristele herneenversoilla, persiljalla, unikonsiemenillä ja pursotuksilla.

Tykkää (6)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet