Sunnuntai

Syyssadon herkkusieni-pororulla
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden neljännessä jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä tartalettien lisäksi herkkusieni-pororullan. Kuva: Saku Tiainen
Tuulihattu-kääretorttupohja
| 125 g | voi |
|---|---|
| 2½ dl | maito |
| 2½ dl | vesi |
| 3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauho |
| ½ tl | leivinjauhe |
| 3 kpl | kananmuna |
Herkkusieni-porotäyte
| 100 g | maustamaton tuorejuusto |
|---|---|
| 100 g | ranskakerma |
| 50 g | smetana |
| 100 g | kylmäsavustettu pororouhe |
| ½ kpl | punasipuli |
| 100 g | herkkusieniä |
| ½ kpl | paprika |
| 1 kpl | sitruuna |
| ripaus | suolaa |
| 1 rkl | sokeria |
| ripaus | mustapippuria |
| ripaus | valkopippuria |
| voi (paistamiseen) |
Tuorejuustokuorrute
| 400 g | maustamaton tuorejuusto |
|---|---|
| 2 dl | vispikerma |
| 0,5 tl | suolaa |
Koristeet
| 1 pussi | herneenverso |
|---|---|
| 1 pussi | persilja |
| 2 rkl | unikonsiemen |
| 100 g | leipäjuustoa |
Ohjeet
Tuulihattu-kääretorttupohja
• Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
• Yhdistä maito, vesi, voi ja suola kattilassa.
• Kuumenna seos kiehuvaksi.
• Nosta kattila levyltä, lisää joukkoon yhteen sekoitettu vehnäjauho ja leivinjauhe.
• Sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa reunoista.
• Jäähdytä seosta, lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten koko ajan, jatka vatkaamista, kunnes taikinasta tulee paksua ja kiiltävää.
• Nostele taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
• Paista uunin keskitasolla noin 25 min.
• Anna jäähtyä ennen täyttöä.
Herkkusieni-porotäyte
- Pilko herkkusienet palasiksi ja paista voissa 5–10 min kunnes ovat pienentyneet puolella, lisää joukkoon loppuvaiheessa pilkottu punasipuli ja pororouhe. Mausta mustapippurilla. Anna jäähtyä.
- Pilko pieniksi kuutioiksi paprika.
- Yhdistä kulhossa maustamaton tuorejuusto, ranskankerma, smetana, paprika ja jäähtynyt herkkusieni-poroseos, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Mausta sitruunalla, sokerilla, suolalla sekä musta- ja valkopippurilla.
Tuorejuustokuorrute
- Vatkaa kulhossa maustamaton tuorejuusto sileäksi.
- Lisää joukkoon vispikerma ja suola, vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Kääretortun täyttäminen ja koristelu
- Nostele herkkusieni-porotäyte kääretorttupohjan päälle.
- Kääri rulla kääretortun tapaan ja laita tulla jääkaappiin vetäytymään.
- Kuorruta kääretorttu tuorejuustokuorrutteella.
- Koristele herneenversoilla, persiljalla, unikonsiemenillä ja pursotuksilla.
Tykkää (9)



