Valikko

Tikkupullat nuotiolla

Tikkupullat nuotiolla

Tikkupullat

Herkuttele retkellä paistamalla tikkupullia nuotiolla. Kotona esivalmisteltu taikina kulkee kätevästi rasiassa mukana.

Ainekset

2 ½ dlmaitoa
1 muna
1 dlsokeria
½ rklkardemummaa
½ tlsuolaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
8-9 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Lisäksi

tukevia puukeppejä

Ohjeet

  1. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispaa taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen Sunnuntai Juokseva (tai 100 g Sunnuntai Leivontamargariinia huoneenlämpöisenä). Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja nosta kannelliseen rasiaan jauhotettuina, jotta pallot eivät jäisi toisiinsa kiinni. Kuljeta taikinapallot rasiassa nuotiopaikalle.
  3. Pyöritä taikinapallot käsien välissä pitkäksi tangoksi. Kieputa taikinatangot keppien ympärille. Nipistä tankojen päät huolellisesti, jotta kierteet eivät paistumisen aikana aukea.
  4. Paista nuotiolla tai grillissä kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Kypsä pulla irtoaa tikusta helposti. Herkuttele tikkupullat sellaisenaan tai kermavaahdon ja marjahillon kanssa.
  • Älä jätä tikkupullataikinaa liian löysäksi, jotta sitä on helppo käsitellä nuotiopaikalla.
  • Samaan tapaan voit valmistaa tavallisesta sämpylätaikinasta tikkusämpylöitä.

Tykkää (17)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet