Valikko

Uuden ajan joulutortut

Hans Välimäen uuden ajan joulutortut

Uuden ajan joulutortut

Hans Välimäki kehitti Sunnuntai torttutaikinasta mehevän jouluherkun, jossa yhdistyvät mantelicroissant ja joulun klassikkomaut.

Taikina

400 gSunnuntai torttutaikinaa
1 prkluumuhilloa (tai muuta hilloa)

Mantelitäyte

5-6 rklsokeria
80 gSunnuntai laktoositon leivontamargariinia
1 kananmuna
1,5 dlmantelijauhetta
hyppysellinen suolaa

Vaniljakreemi

3 dlmaitoa
0,5 dlsokeria
1 vaniljatanko pituussuunnassa halkaistuna
2-3 keltuaista
2-3 tlmaissitärkkelystä
2 dlkermaa

Ohjeet

Taikina:

Jauhota taikina kevyesti ja kaulitse ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle ohuelti hilloa ja sen päälle mantelitäytettä. Leikkaa taikinasta terävähuippuisia kolmioita ja kääri rullalle leveästä päästä aloittaen. Asettele rullat pellille, voitele munalla ja ripottele voideltujen rullien päälle raesokeria tai mantelilastuja tai vaikka molempia. Paista uunissa keskitasolla +175C asteessa noin 15-20 min, kunnes leivonnaiset ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoile vaniljakreemi-dipin tai hillon kanssa.

Mantelitäyte:

Sekoita pehmennyt leivontamargariini ja muut ainekset kulhossa sekaisin ja levitä taikinalle.

Vaniljakreemi:

Kiehauta maito ja vanilja kattilassa. Yhdistä keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin. Lisää kuuma maito-vaniljaseos joukkoon, sekoita ja kuumenna uudelleen, kunnes seos saostuu. Jäähdytä. Vispaa kerma vaahdoksi ja yhdistä jäähtyneeseen vaniljakreemiin. Tarjoile Sunnuntai uuden ajan joulutorttujen kera.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet