Gluteeniton punajuuri-suklaakakku
Gluteeniton punajuuri-suklaakakku
Täyteläisen gluteenittoman suklaakakun mehevyys syntyy taikinan joukkoon raastetusta punajuuresta.
Pohja
2 dl | punajuuriraastetta (1-2 punajuurta) |
---|---|
100 g | tummaa suklaata |
3 | munaa |
1 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
3 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
1/2 tl | suolaa |
1 tl | kanelia |
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Täyte
250 g | mascarponejuustoa |
---|---|
100 g | tummaa suklaata |
1/2 dl | tomusokeria |
1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
Lisäksi
250 g | tuoreita vadelmia |
---|
Ohjeet
- Raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi ja sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen.
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahdon joukkoon vuorotellen Sunnuntai Juokseva ja kuivat aineet siivilöiden. Kääntele lopuksi joukkoon jäähtynyt suklaa sekä raastettu punajuuri.
- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 20-22 cm) ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
- Sulata täytteen suklaa ja sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä noin puolet täytteestä kakun väliin ja loput pinnalle ja reunoille. Lisää halutessasi tuoreita vadelmia kakun väliin sekä pinnalle.
Tykkää (11)
Kommentit
Jätä kommentti