Valikko
Koko suomi leipoo - kausi 8

Koko Suomi leipoo 8. kauden reseptit

Koko Suomi leipoo -ohjelman jännittävä kahdeksas kausi on alkanut! Sunnuntai on kilpailutunnelmissa mukana mahdollistamassa kotileipureiden mitä upeimpia luomuksia. Jos jauhopeukaloasi kutkuttaa päästä kokeilemaan ohjelmassa nähtyjä herkkuja, löydät kahdeksannen kauden reseptejä tältä sivulta.

    • Koko Suomi Leipoo Vol au vent
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 9. jaksossa kilpailijoiden piti leipoa teknisessä tehtävässä vol-au-ventejä eli punajuurihilloketta ja vuohenjuustomoussea. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo keksit
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 8. jaksossa kilpailijoiden piti leipoa teknisessä tehtävässä shakkiruutuja. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo vegaaninen pita-leipä
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 7. jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä vegaanisia pitaleipiä. Kuva: Saku Tiainen

      Alle 60 min

    • Koko Suomi Leipoo Vadelma-suklaakakku
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 6. jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä suklaa-vadelmakkuja. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo Tiia Paratiisisaarikakku
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kuudennessa jaksossa Tiia loihti taidonnäytetehtävässä paratiisisaarikakun. "Paratiisisaarikakun ulkonäköä sekä makuja inspiroi trooppiset saaret sekä suuret putoukset. Raikkaan mojiton maut toistuvat niin pohjassa kuin täytteissäkin. Kakun päälle tulee puolikuun malliin ”sammalta” saareksi. Siniseksi värjätty valkosuklaa-putous kruunaa tämän kakun näyttävyydellään." Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo Laura Kinuskiomenakakku
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kuudennessa jaksossa Laura loihti taidonnäytetehtävässä kinuskiomenakakun. "Kakkupohja maustetaan kanelilla ja inkiväärillä. Täytteenä on tyrniomenasosetta ja sitruunakreemiä. Kakku kostutetaan sitruunasiirapilla ja päällystetään itse tehdyllä pistaasimarsipaanilla. Kakku koristellaan pähkinärouheella ja kaiken kruunaa makea kinuskitsunami. Tämä tsunamikakku toimii maultaan ja muodoltaan myös muissakin kuin lastenjuhlissa!" Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo Schwarzstrudel
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Tiia valmisti taidonnäytetehtävässä schwarzstrudeleita. Tässä saksalaishybridissä yhdistyvät kaksi ehkä tunnetuinta Saksan herkkua: Schwarzwaldin kirsikkakakku sekä Apfelstrudel eli omenastruudeli. Herkku kootaan kakun malliin, jossa kakkupohjana toimivat struudelilevyt. Struudelitaikinan sisään leivotaan tuoretta kirsikkaa sekä tummaa suklaata. Levyjen väliin tulee mascarpone-suklaavaahtoa sekä kirsikkasiirappia. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo Katin sweetcher leivokset
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä Sweetcher-leivoksia. Leivoksissa on yhdistettynä saksalaisista leivonnaisista marmorkuchen (marmorikakkua), schwarzwäden kirsch kuchen (kirsikkatäytekakkua) ja juustokakkua. Kuva: Saku Tiainen.

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo saksalaiset suosikit kakussa
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa Iiris valmisti taidonnäytetehtävässä näyttävän kakun saksalaisista suosikeista. Hybridileivonnaisessa yhdistyvät Schwarzwaldin kakkupohja Käsekuchen-rahkakakun täytteeseen. Yhdessä ne luovat täyteläisen herkullisen kakun, joka kuorrutetaan ja koristellaan Schwarzwaldin kakun tyyliin. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo Pretzelit
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden 5. jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä pretzeleitä. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo Pororulla
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden neljännessä jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä tartalettien lisäksi herkkusieni-pororullan. Kuva: Saku Tiainen

    • Koko Suomi Leipoo Puolukka-kinuski tartaletit
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden neljännessä jaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä herkkusieni-pororullan lisäksi tartaletteja. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo Kurpitsasämpylät
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden neljännessä jaksossa inspiroiduttiin syksyn mauista ja väreistä. Teknisenä tehtävänä oli kurpitsasämpylöiden valmistaminen. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko suomi leipoo - Iiris, muumien pako
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kolmannessa jaksossa Iirs loihti taidonnäytetehtävässä Muumien pako -nimiset keksit. "Ranta kiveyksillä muumit kohtaavat mörön ja hattivatit, siitä alkaa pako. Mutta Pikku Myy luonteensa mukaan empii. Rantakivinä toimii herkulliset blondie cookies -valkosuklaakeksit. Muumihahmot on tehty vaaleaan keksitaikinaan ja päällystetty vanilja sokerimassalla." Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo, Iida capuccino- ja limekeksit
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kolmannessa jaksossa Iida loihti taidonnäytetehtävässä muumi-teemaiset cappuccino- ja limekeksit. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko suomi leipoo, modernit mokkalat
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kolmannessa jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä moderneja mokkapaloja. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko suomi leipoo, Laura, Kapteenien kiekkoleivos
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden ensimmäisessä jaksossa Laura loihti taidonnäytetehtävässä lempääläiset Kapteenien kiekkoleivokset. "Leivos juhlistaa lempääläläislähtöisiä jääkiekkokapteeneja. ”Jäähile” piirtää kunnan logon tunnusomaiset aaltoviivat kiekon pinnalle (vesistö, luonto, elinvoimainen ja kehittyvä kunta). Leivoksen makuihin ja rakenteeseen minut inspiroi Lempäälän kahvilatarjonta, meiltä kun löytyy todistetusti Pirkanmaan paras kahvilakin." Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo - Tiia, Jokilaiva-tartaletit
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden toisessa jaksossa Tiia loihti taidonnäytetehtävässä Jokilaiva-tartaletit: "Tämä resepti on saanut inspiraationsa itselleni tärkeästä Turun saaristosta ja Turun kuuluisista jokilaivoista. Makumaailmaa oli inspiroimassa Varsinais-Suomen perinneruoat. Kuminaa sisältävän ruistartaletti-pohjan sisältä löytyy paistettua fenkolia sekä savusilakkaa, päällä fenkoli-tillivaahto, punasipulia ja raakaa fenkolia sekä purjeena rapea coral tuile." Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo - Iiris, Sammaloitunut kivi
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden toisessa jaksossa Iiris loihti taidonnäytetehtävässä sammaloitunut kivi -leivoksen: "Leivoksen inspiraationa toimi edesmennyt kirjailija, Aleksis Kivi. Hänen kuolinmökkinsä on yksi tunnetuimmista museokohteista Tuusulassa. Choux-leivos rapealla keksipäällysteellä luonnehtii ulkonäöltään kiveä, ja leivos täytetään kuohkealla puolukka- ja suklaavaahdolla." Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo - Kati, Näkötornileivokset
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden avausjaksossa Kati valmisti taidonnäytetehtävässä näkötornileivokset: "Kangasalan harjuilta avautuvat kuvankauniit maisemat jokaisesta neljästä näkötornista, joista muutamasta löytyy myös idylliset kahvilat. Näiden mukaan suunnittelin omanlaiset näkötornileivokset, joiden täytteisiin voi tehdä erilaisia variaatioita." Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo - Iida, Puunkantokakku
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden avausjaksossa Iida loihti taidonnäytetehtävässä härmäläisen puunkantokakun. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo - Lihapiirakka
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden toisessa jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä lihapiirakan. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min

    • Koko Suomi Leipoo - Sydänpullat
      Reseptiyhteistyö

      Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden avausjaksossa kilpailijoiden piti leipoa teknisessä tehtävässä sydänpulla. Kuva: Saku Tiainen

      Yli 60 min